Предмет "Захист Вітчизни"

         Розвиток Збройних сил держави, бойова готовність армії і флоту значною мірою обумовлюються рівнем підготовленості юнаків до строкової військової служби. Саме на заняттях з предмета "Захист Вітчизни" учні ознайомлюються з нормативно-правовою базою цивільного захисту та основами медико-санітарної підготовки; набувають відповідних знань про функції Збройних сил України, їхні характерні особливості.
    Головна мета навчання предмету –
розвиток особистості учнів, формування їх готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.
Завдання курсу предмета:
- підготовка молоді до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу;
- підготовка молоді до служби у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, виконання військового обов’язку в запасі.

/Files/images/ку.jpeg
Стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.
Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.

Немає коментарів:

Дописати коментар